Stel een vraag aan Wilma

Naam:
Telefoon:
E-mail:
Vraag:

Shoppen kan veel opleveren!

Ja, shoppen kan erg leuk zijn ! Niet alleen als je gaat kijken voor een mooi jurkje, of een nieuwe keuken. Ook rente-shoppen voor je hypotheek loont steeds meer de moeite.  

En zeker als je de hypotheekrente voor de lange termijn vast wil zetten ! Heel mooi nieuws deze week, mooie rentegrafieken met de pijl stevig naar beneden.

Zomaar een voorbeeldje:

Hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

10 jaar rentevast voor een rentepercentage van ca. 3.93%.

En er komen steeds meer aanbieders van hypotheken op de Nederlandse markt, dus de concurrentie en keuzemogelijkheden worden groter.

 

Zeer aantrekkelijke combinatie

De lage hypotheekrente, samen met de lage prijsstelling van de koopwoningen is een zeer aantrekkelijke combinatie. Een combinatie die steeds meer uitdaagt om toch maar eens naar al die aantrekkelijke koopwoningen te gaan kijken die binnen je budget passen. Gemiddeld kun je nog steeds heel veel woningen gaan kijken, er is nu nog ruim aanbod. Maar gezien de aantrekkelijkheid van de lagere rente die nu ook een rol gaat spelen, zullen meer consumenten zich op de koopwoningenmarkt gaan begeven. Ook starters! Maar ook doorstromers met of zonder een restschuld. (zie mijn eerdere nieuwsbrief)

 

Balans

Dit is een jaar waarin een balans gevonden zal worden tussen een realistische rente en realistische koopprijzen. Eind 2013 is er een stevige run op koopwoningen geweest, omdat per 1 januari van dit jaar de totale hypotheekverstrekking met 1% gedaald is en de renteaftrek heel geleidelijk aan minder wordt.

Dat betekent dat je soms zelf moet investeren bij aankoop van een woning en op langere termijn iets minder renteaftrek krijgt. Als duidelijk is wat je vaste kosten zijn en worden, kun je voor jezelf een heldere rekensom maken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen om wel of niet te kopen.

Of misschien een andere, goedkopere woning kiezen. Keuze genoeg !

Om die balans te vinden kan een deskundige, onafhankelijk adviseur en/of aankoopmakelaar meedenken in dit proces om tot een goede afweging en besluitvorming te komen.

Ik wens u een inspirerende zoektocht !

Recentelijk bemiddeld bij aankoop en aanhuur

  • Molenweg te Steenbergen
  • Jan Vermeerlaan te Roosendaal
  • Nispenstraat te Tilburg
  • Van Oldebarneveltstraat te Breda
  • Molenstraat te Oudenbosch
  • Nispensestraat te Roosendaal
  • Herelsestraat te Heerle

Meer »